Opdracht voor Reaal is duidelijk: ?Met huid en haar opvreten?
Opdracht voor Reaal is duidelijk: ?Met huid en haar opvreten? brugmedia.nl

Opdracht voor Reaal is duidelijk: ?Met huid en haar opvreten?

Sport

Reaal Dronten heeft wat recht te zetten. De Drontense voetballers verloren in de eerste competitiewedstrijd met 1-5 van Olympia '28 en azen zaterdag tegen Wilsum op revanche. Trainer Henk Posthuma is maar wat duidelijk. ?Ik verwacht dat mijn groep ze met huid en haar gaat opvreten.?

Het viel Reaal een beetje tegen. Vooraf werd Olympia '28 als titelkandidaat ingeschat, het spel werd er zelfs op aangepast, maar toch werd er een kansloze nederlaag geleden. Tijd voor revanche, tijd om het één en ander recht te zetten. ?Zij waren goed, maar wij brachten ook veel te weinig?, blikt Posthuma terug. ?We hebben het spel wat aangepast, maar dat ging niet helemaal goed.?

Terug naar gebruikelijke recept
En dus valt Reaal zaterdag bij Wilsum terug op het gebruikelijke spelletje. Druk vooruit, ballen snel veroveren en zo de tegenstander bij de keel grijpen. Dit moet gebeuren zonder de geblesseerden Machiel Werkman en Marc Otten en ook vakantieganger Danny Mol mist het treffen. ?Dat zijn belangrijke basisspelers, dus dat is wel even een probleem. Maar we moeten het doen met de jongens die er zijn.?

Vooral verdedigend kent Reaal nog wat problemen. ?Ik zeg altijd dat wij overal kunnen scoren, of we nou tegen een vierde- of een tweedeklasser spelen. Maar we krijgen het nog niet voor elkaar om geen tegendoelpunt te krijgen?, vertelt Posthuma, die er zijn vinger moeilijk op kan leggen. ?Het is prima trainbaar, maar het moet ook uit jezelf komen. Ik heb vijf backs, maar niemand heeft nog voldaan aan de opdracht om je man uitschakelen.?

Volste vertrouwen
Het vertrouwen is er voor zaterdag echter niet minder om. Posthuma gaat er vanuit dat zijn ploeg met drie punten aan de haal gaat. ?Wilsum heeft een nieuwe trainer (red. Maikel Hondebrink) en die is bezig om ze van achteruit te laten voetballen. Dat spelletje ligt ons goed, dus dat gaan we dan maar afstraffen.? Het duel tussen Wilsum en Reaal Dronten begint zaterdag om 14.30 uur.

Overige wedstrijden

14.30 uur DSV '61 ? BAS

15.00 uur Swift '64 ? Batavia ?90

15.00 uur asv Dronten ? Oranje Nassau G

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden