Dronter jongetje belandt in Steenwijk: ,,Goed opgelost''
Dronter jongetje belandt in Steenwijk: ,,Goed opgelost'' brugmedia.nl

Dronter jongetje belandt in Steenwijk: ,,Goed opgelost''

Algemeen

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen vertelde gisteravond aan de gemeenteraad, dat een jongetje uit Dronten na schooltijd door de taxi naar Steenwijk was gebracht. ,,De schuldvraag is niet belangrijk meer; wel dat het allemaal gelukkig heel goed is opgelost door alle partijen'', meldt de gemeente in een toelichting.

Er werd gisteren in de raadscommissie gezegd dat er tien kinderen niet waren opgehaald door de schooltaxi. ,,Dit was slechts een uitspraak van de vervoerder vanuit zijn ervaring met het ophalen van meer dan vierduizend kinderen'', nuanceert de gemeente desgevraagd.

Verkeerde taxibusje

Over de scholier die in Steenwijk belandde schrijft de gemeente: ,,Onlangs is in de gemeente Dronten een jongetje, die verstandelijk gehandicapt is en zichzelf moeilijk tot niet verstaanbaar kan maken, in het verkeerde taxibusje gestapt.''

,,Je moet je voorstellen dat er na schooltijd meerdere busjes bij een school staan. Normaliter beschikt een chauffeur over een namenlijst van de kinderen die hij mee moet nemen. In een (van de) eerste schoolweek(en) is het voor zowel het kind als de chauffeur van het taxibedrijf heel erg wennen: welk kind hoort bij welke vervoerder en welke chauffeur. Het is zelfs zo dat ook de school toezicht houdt op dat kinderen in de juiste bus stappen.

,,In dit geval is dit jongetje dus per ongeluk in het verkeerde taxibusje gestapt. Hier kan de gemeente natuurlijk weinig tot helemaal geen invloed op uitoefenen. De schuldvraag is niet belangrijk meer; wel dat het allemaal gelukkig heel goed is opgelost door alle partijen.''

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden