'Geheime' brief politie geeft doorslag bij fietspad Educalaan

Algemeen

DRONTEN - Een tot het laatste moment achter de hand gehouden brief van de politie over de situatie aan de Educalaan heeft gisteravond voor veel fracties de doorslag gegeven om geen fietspad aan te leggen langs de Educalaan. De brief was al geschreven op 16 juni, maar werd door de gemeente pas kort voor de vergadering openbaar gemaakt.

Gert Talens voert namens de hockey-, tennis- en atletiekclub al tijdenlang actie voor een fietspad naar de sportvelden. Gisteravond sprak hij de gemeenteraad toe, zonder dat hij kennis had kunnen nemen van de brief van Gerben Groothoff namens de politie.

30 kilometer

Groothoff wijst erop dat het tegen de regels is om langs een 30-kilometerweg een fietspad aan te leggen. Eén van de redenen is, dat de auto's dan weer harder gaan rijden.

De politie wijst erop dat er de afgelopen tien jaar slechts twee ongevallen bekend zijn, waarbij een fietser was betrokken: ,,Een eenzijdige aanrijding en een auto die over een voet van een fietser reed.'' Ook behoort de Educalaan volgens Groothoff niet tot de hoofdfietsroute van Dronten.

Geen enkele aanleiding

Al met al adviseert hij geen fietspad aan te leggen: ,,De ongevallenstatistieken en de meldingen over verkeersonveilige situaties van de Educalaan geven geen enkele aanleiding.''

De gemeenteraad is het eens met de politie en besloot gisteravond geen fietspad aan te leggen.

Bol Van Staveren is verhuisd.
Nieuwe woningen aan De Noord merken niks van herrie van de Praxis. 1 uur geleden
Marc Jaskulski
Politie publiceert zoekactie voor vermiste Marc Jaskulski (36) 13 uur geleden
Fotobijschrift: Anneminke Drost (pedagogisch medewerker) Marleen Trompetter (uroloog) en Fabiënne Hoogeveen (kinderverpleegkundige).
Droogbedtraining van Isala vaak succes bij bedplassen 16 uur geleden