Voorkeur ChristenUnie voor Zwolle staat los van rechtbank Lelystad
Voorkeur ChristenUnie voor Zwolle staat los van rechtbank Lelystad brugmedia.nl

Voorkeur ChristenUnie voor Zwolle staat los van rechtbank Lelystad

Algemeen

DRONTEN - De ChristenUnie in de gemeenteraad van Dronten wil aansluiting zoeken bij de rechtbank in Zwolle. Dit staat echter volgens advocaat Hans Bügel los van de discussie over het sluiten van de rechtbank Lelystad.

De gemeenteraad sprak donderdag over de toekomst van de rechtbank in Lelystad. Als inwoners van Dronten straks voor bepaalde zaken niet meer naar Lelystad kunnen, dan zoekt de ChristenUnie liever aansluiting bij Zwolle dan bij Utrecht, zo zei fractievoorzitter Jaap Oosterveld.

,,De mening van de ChristenUnie betreft ons inziens een weergave van haar voorkeur om op velerlei gebied samenwerking te zoeken met de regio Zwolle. Deze opvatting heeft in dit geval echter niks van doen met de discussie over het sluiten van de rechtbank Lelystad'', zegt Hans Bügel uit Dronten in een reactie.

Volwaardige rechtbank

Helmantel & Bügel Advocaten wil het liefst dat de rechtbank Lelystad als volwaardige rechtbank open blijft, ongeacht tot welk arrondissement deze rechtbank zou behoren: ,,De discussie, voor zover deze er al is, over de arrondissementsindeling speelt daarin geen rol.''

Bügel hoopt dat de ChristenUnie tot uitdrukking heeft willen brengen dat het sluiten van Lelystad slecht is voor de bevolking van Dronten: ,,Wij delen die mening van harte. Wij hopen dat de politiek alles in het werk stelt wat mogelijk is om sluiting van de rechtbank Lelystad te voorkomen. Daar hebben de burgers van Dronten recht op.''

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden