Schaamrood bij gemeente na spelfout Swifterbant met een d
Schaamrood bij gemeente na spelfout Swifterbant met een d brugmedia.nl

Schaamrood bij gemeente na spelfout Swifterbant met een d

Algemeen

DRONTEN - Met het schaamrood op de kaken moet Jan de Boer, manager afvalverwerking van de gemeente Dronten, erkennen dat er een storende fout is geslopen in de adressering van een mailing over afvalscheiding. De fout blijkt te zijn gemaakt door het verspreidingsbureau, waarvan de gemeente de naam niet bekend maakt.

Alle huishoudens in Swifterbant krijgen deze week een brief van de gemeente, waarbij de naam van het dorp op de envelop als 'Swifterband' is gespeld. Op de buitenwegen is deze brief bezorgd door de post en hebben alle bewoners 'm al ontvangen. In de bebouwde kom wordt de brief door verenigingen verspreid en heeft nog niet iedereen 'm in de brievenbus gehad.

Jan de Boer erkent dat de gemeente verantwoordelijk is voor de brief en steekt de hand wat dat betreft in eigen boezem. De enveloppen zijn echter bedrukt door het verspreidingskantoor en dat is door de gemeente niet gecontroleerd. Op het gemeentehuis heeft men van dit bedrijf wel de verzekering gekregen dat het een eenmalige fout betreft.