Afbeelding

Gemeente betreurt verspreiding namen Waaks-deelnemers

112

DRONTEN - De gemeente betreurt het dat de namen en e-mailadressen van de Waaks-deelnemers zijn verspreid. ,,Dit had officieel niet zonder toestemming mogen gebeuren'', aldus een woordvoerster van de gemeente.

,,De gemeente Dronten hecht zeer veel waarde aan de privacy van haar inwoners en betreurt de fout. Het spreekt vanzelf dat zij er alles aan doet om dit in de toekomst te voorkomen.''

Praten over veiligheid

De gegevens waren verspreid in de uitnodiging voor drie bijeenkomsten, waar burgers met burgemeester Aat de Jonge kunnen praten over de veiligheid in de gemeente. ,,De Waaks-deelnemers vormen een belangrijke doelgroep in het kader van veiligheid in de buurt. Dit is de reden dat wij alle deelnemers via een mail hebben uitgenodigd om te komen speeddaten met de burgemeester'', aldus de gemeente.

De bijeenkomsten worden gehouden in Swifterbant (De Steiger, maandag 14 september van 16 tot 17 uur), Dronten (gemeentehuis, maandag 21 september van 10.30 tot 11.30 uur) en in Biddinghuizen (Het Koetshuis, dinsdag 29 september van 19 tot 20 uur).