Afbeelding

'Twitterboer' Harry Schreuder timmert een week lang aan de weg

Algemeen

SWIFTERBANT - Akkerbouwer Harry Schreuder uit Swifterbant is deze week de vierde Nederlandse boer die met burgers gaat communiceren via sociale media. Harry maakt deel uit van een collectief van Nederlandse boeren die onder de naam @Boerburgertweet willen laten zien wat zij doen op hun erf en in hun dagelijks leven en werk.

Harry Schreuder is al geruime tijd actief op de sociale media. Samen met collega-boeren wil hij de burger dichter bij de boer brengen en andersom.

Transparante dialoog

,,De boeren willen graag een transparante dialoog met de burger en burgers via sociale media uitnodigen om zèlf op een boerenbedrijf te komen kijken'', aldus de initiatiefnemers van @Boerburgertweet.

Het initiatief bestaat nu vier weken en heeft in die tijd al ruim 2.300 volgers op twitter en bijna 1.200 likes op Facebook verzameld. Hiermee worden dagelijks tienduizenden burgers bereikt.

Een mooie week

Eerder twitterden al een pluimveehouder/akkerbouwer uit Gelderland, een kalverhouder uit Utrecht en een melkveehouder uit Brabant.

Voor Harry Schreuder is het een mooie week om te twitteren omdat de uien- en aardappeloogst beginnen en het ook heel nat is geweest. Er is dus voldoende stof om te twitteren.