Afbeelding

Gemeente verspreidt namen en e-mailadressen Waaks-deelnemers

Algemeen

DRONTEN - Middels een e-mail van burgemeester Aat de Jonge heeft de gemeente Dronten de namen en e-mailadressen van alle 141 deelnemers aan Waaks verspreid.

De gemeente stuurde de deelnemers aan Waaks donderdag een uitnodiging om mee te praten over het veiligheidsbeleid in de gemeente. Aat de Jonge houdt zittingen in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen en wil daar met de inwoners in gesprek over veiligheid. De mail is ondertekend door de burgemeester.

Niet via bcc

De uitnodiging aan de Waaks-deelnemers is op dusdanige manier verstuurd, dat alle namen en e-mailadressen voor iedereen zichtbaar zijn. Als er veel ontvangers zijn, worden e-mails doorgaans als Blind Carbon Copy (bcc) verstuurd. Niemand kan dan zien wie er nog meer een kopie hebben ontvangen. Bij de e-mail van de burgemeester is dat niet gebeurd.

Verschillende geadresseerden zijn niet blij met het feit dat nu op straat ligt dat zij aan Waaks deelnemen. Ook het verspreiden van e-mailadressen wordt lang niet door iedereen op prijs gesteld.

Nog geen reactie

De redactie van DeDrontenaar.nl heeft burgemeester De Jonge vrijdagmiddag om een reactie gevraagd, doch geen antwoord ontvangen. ,,Er wordt nog aan gewerkt'', meldde een woordvoerster van de gemeente aan het eind van de maandagmiddag. Zodra de burgemeester heeft gereageerd, wordt het op DeDrontenaar.nl gepubliceerd.

Waaks is een programma voor hondeigenaren, dat in oktober vorig jaar van start is gegaan. De deelnemers hebben toegezegd om de ogen en de oren van de wijk te zijn en melding te doen van verdachte situaties. ,,Door mee te werken aan dit project krijgen criminelen minder kans hun slag te slaan in uw buurt'', meldt de gemeente op haar Waaks-website.


Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden