Zelfs de gemeente schrijft Swifterbant met een d op het eind
Zelfs de gemeente schrijft Swifterbant met een d op het eind brugmedia.nl

Zelfs de gemeente schrijft Swifterbant met een d op het eind

Algemeen

SWIFTERBANT - Het is een veelgemaakte fout: Swifterbant met een d op het eind. Dat zelfs de gemeente Dronten zich er schuldig aan maakt, gaat voor sommige inwoners van het dorp toch wel ver.

De gemeente verstuurde de afgelopen week een brief naar alle inwoners met informatie over de afvalscheiding. Een geadresseerde uit Swifterbant zag tot haar schrik dat de naam van het dorp als 'Swifterband' gespeld was.

De fout was alleen op de envelop gemaakt. In de door wethouder Ton van Amerongen ondertekende brief stond de dorpsnaam goed gespeld.

Dergelijke vergissingen voeden doorgaans in Swifterbant het gevoel dat ze achtergesteld worden bij het 'grote' Dronten en Biddinghuizen met z'n recreatieve voorzieningen. In dat kader beklaagde het dorp zich dit voorjaar over de beperkte rol in een promotiefilmpje van de gemeente.

Natuurlijk een vergissing

Voorzitter Ap de Boer van Dorpsbelangen Swifterbant zegt in een reactie: ,,Het is natuurlijk een vergissing, maar iemand die voor of namens de gemeente Dronten zo'n brief verstuurt hoort te weten hoe je de plaatsnaam schrijft.''

De Boer neemt het allemaal niet zo serieus: ,,Dit soort vergissingen geeft altijd weer mooie PR voor Swifterbant, dus kan ik er ook wel weer blij mee zijn.''

Ook DeDrontenaar.nl schreef Swifterbant in januari per abuis een keer met een d op het eind.










Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden