Topschaatsers keren dit najaar niet terug naar Leisure World
Topschaatsers keren dit najaar niet terug naar Leisure World brugmedia.nl

Topschaatsers keren dit najaar niet terug naar Leisure World

Sport

DRONTEN - De topschaatsers komen deze en volgende maand niet naar Dronten om te trainen. Omdat Thialf verbouwd wordt, had de KNSB dit voorjaar trainingsuren gehuurd in Dronten. Leisure World sprak toen de verwachting uit dat de toppers in het najaar zouden terugkeren. Dit is echter niet het geval.

In februari meldde Leisure World nog dat de merkenteams ook in het vroege najaar waarschijnlijk naar Dronten zouden komen: ,,Misschien gaan we daarvoor iets eerder open.'' Inmiddels is duidelijk dat de KNSB heeft gekozen voor Leeuwarden en Enschede.

World Cup Selectiewedstrijd

Enschede heeft de voorkeur gekregen omdat daar zomerijs was. Op de Twentse baan kan vanaf volgende week maandag getraind worden; iets eerder dan in Dronten, waar de baan volgende week zaterdag open gaat. Bovendien is Enschede in trek bij de toppers, omdat daar eind oktober het wedstrijdseizoen begint met een World Cup Selectiewedstrijd.

Voor de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden is gekozen, omdat de meeste merkenteams in Heerenveen hun domicilie hebben. ,,Leeuwarden is mooi dichtbij en een goed alternatief voor de teams om de tussenperiodes van trainingskampen in Inzell en Erfurt te overbruggen'', aldus de KNSB.

Open op 19 september

Zoals gemeld: Leisure World in Dronten gaat open op zaterdag 19 september. Vanaf dat moment zijn alle schaatsliefhebbers weer welkom bij de Dronter kunstijsbaan.