Sportproject voor werkzoekenden
Sportproject voor werkzoekenden brugmedia.nl

Sportproject voor werkzoekenden

Algemeen

Atletiek Vereniging Flevo Delta start deze maand weer met een nieuwe groep. Je kunt gratis deelnemen aan het sport- en leefstijlprogramma ?Loop je warm naar werk?! Het programma is bedoeld voor inwoners uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen, die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk en structuur in hun leven. Het sportproject is ook geschikt voor jongeren, die werkzoekend zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft subsidie toegekend, waardoor deelname gratis is.
Het programma spreidt zich uit over 18 weken. De beweeg- en sportactiviteiten worden aangepast aan ieders mogelijkheden en bestaan uit het verbeteren van je conditie en lichamelijke fitheid, ontspanningsoefeningen, spelsporten en teamopdrachten. De sport- en spelactiviteiten worden gekoppeld aan arbeidsgerelateerde competenties zoals samenwerken, keuzes maken, werken met doelen, overleggen, structuur en strategie bepalen. Daarnaast krijg je tips waarmee je jouw sociale- en werknemersvaardigheden kunt vergroten. De leefstijl richt zich vooral op gezonde voeding, regelmatig voldoende eten, bewustwording en aanpassing van je voedingspatroon. Ook gaan we samen ontdekken hoe je na dit programma de gezondheidswinst kunt vasthouden.
Flevo Delta biedt je ook de mogelijkheid tot een interne vrijwilligerscursus. Er zijn diverse vrijwilligerstaken zoals klaar zetten van materiaal voor een wedstrijd, ondersteunen in de kantine of tijdens een (jeugd)activiteit. De mogelijkheden zijn enorm.
Flevo Delta werkt samen met de gemeente Dronten, de buurtsportcoaches, Landstede en Zwaan buitensport. Let op: het aantal deelnemers per groep is beperkt. Wie zich het eerst aanmeldt zal het snelst kunnen starten. Woensdag 9 september om 9.15 uur a.s. is er een informatiebijeenkomst bij AV Flevo Delta aan de Educalaan 18 in Dronten over dit programma. Graag vooraf aanmelden.
Bewegen is gezond en samen bewegen is ook nog eens gezellig. Dus doe mee, meld je aan of vraag meer informatie bij Henk Moerkens (0321-338580) of Marjo de Groot van Flevo Delta (0321-319129) Je kunt alle info vinden op de net gelanceerde website: www. loopjewarm.avflevodelta.nl Een vraag stellen of aanmelden per email kan via loopjewarmbijflevodelta@gmail.com