Inwoners bepalen zĆØlf wel wat er met het Redeplein gebeurt
Inwoners bepalen zĆØlf wel wat er met het Redeplein gebeurt brugmedia.nl

Inwoners bepalen zĆØlf wel wat er met het Redeplein gebeurt

Algemeen

DRONTEN - ,,Wat zijn we toch rijk in de gemeente Dronten met een prachtig plein dat er al tien jaar ligt en dat in een groeimodel zit'', juichte ChristenUnie-raadslid Jaap Oosterveld. Hij constateerde dat de inwoners van Dronten steeds meer gebruik maken van het Redeplein.

De gemeenteraad boog zich donderdagavond over het houden van een enquĆŖte over de toekomst van het Redeplein. Wat Jaap Oosterveld betrof, hoefde dat niet zo nodig. Hij kon prima uit de voeten met De Grote Redeplein EnquĆŖte van DeDrontenaar.nl en vond daarnaast dat er al voldoende gebeurt op het plein.

Oosterveld verwees naar de uitslag van enquĆŖte van deze krant en naar de rede van voorzitter Richard Onderberg van de Meerpaaldagen, waaruit tevredenheid over het plein spreekt. Hij verwees ook naar de ondernemers die een nieuw steakhouse gaan openen en naar de drukte op het nieuwe terras van De Vide.

Links en rechts ingehaald

Richard Onderberg gaf aan het begin van de avond een opsomming van alle activiteiten op het Redeplein. ,,Er ontstaat wat meer reuring'', bevestigde Oosterveld, ,,Is het niet prachtig dat we wat besluiteloos zijn en dat we als het ware links en rechts worden ingehaald door de samenleving die zegt: wij weten zelf wel hoe we het kunnen invullen.''

Wat Oosterveld betreft volstond de enquĆŖte van DeDrontenaar.nl. De gemeenteraad besloot uiteindelijk toch een nieuwe enquĆŖte te houden. De fractie van de ChristenUnie stemde wel voor een motie van GroenLinks om een integraal plan voor het hele centrum te maken. De meerderheid van de raad stemde hier echter tegen.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden