Afbeelding
Han de Zwaan

24 uur borduren aan wandkleed over het Zuiderzeegebied

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Borduursters gaan op vrijdag 18 en zaterdag 19 september weer 24 uur lang werken aan het 60 meter lange wandkleed over de geschiedenis van het Zuiderzeegebied. De zevende editie van deze borduurmarathon wordt gehouden in de Cultuurbank aan de Baan 32.

Ed Voigt gaat op vrijdagmiddag drie uur samen met de 95-jarige mevrouw Elisabeth Fokkema-Langhout de openingsteek verzorgen. Mevrouw Fokkema heeft een aantal panelen geborduurd voor het beroemde Tapisserie de Bayeux. Deze worden tentoongesteld tijdens de marathon.

Twintigduizend uren

Om 20.20 uur wordt er aandacht besteed aan het feit de dames dan in totaal al twintigduizend uren aan de Flevowand geborduurd hebben.

Er wordt al ruim tien jaar gewerkt aan het wandkleed en momenteel leggen de dames de hand aan de laatste twintig meter. Het middelste deel van het wandkleed wordt op vrijdag tentoongesteld in de Cultuurbank.

's Nachts om drie uur wordt dit middelste deel vervangen door de eerste twintig meter. Dit deel, dat begint met de ijstijd, kan vervolgens tot zaterdagmiddag drie uur bewonderd worden.