Roggebotsluis
Roggebotsluis ©maartenheijenk.nl

Brug Roggebotsluis blijft tot na 2020 in de spits open gaan

Algemeen

DRONTEN - Het is honderden automobilisten een doorn in het oog: de brug bij Roggebotsluis die in de spits omhoog gaat. Rijkswaterstaat wil daar echter niets aan veranderen. En pas na 2020 komt er een nieuwe brug. Vanaf dat moment heeft Rijkswaterstaat er niets meer over te zeggen.

De gemeente Dronten en de provincies Flevoland en Overijssel zijn al geruime tijd aan het lobbyen richting Rijkswaterstaat om de brug niet te openen tijdens de spits. ,,Maar Rijkswaterstaat wil er nog niet toe besluiten’’, treurt projectmanager Maurice Lunenborg van de provincie Overijssel.

Afweging van belangen

Rijkswaterstaat is eigenaar van de sluizen en de brug en zij maken een afweging tussen de belangen van enerzijds het vaarverkeer en anderzijds het wegverkeer. ,,Maar provincies en gemeenten zijn het erover eens dat het op korte termijn voor de doorstroming van het wegverkeer enorm zou helpen als de brug in de spits niet open gaat’’, vervolgt Lunenborg.

Frans Hasselaar, adjunct-hoofd van de afdeling ruimte en economie bij de provincie Flevoland, voegt eraan toe dat beide provincies blijven aandringen bij Rijkswaterstaat. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het zelfs in hun coalitieakkoord staan: ,,De bediening van bruggen en sluizen zo aangepassen dat deze tijdens de spits zo min mogelijk files veroorzaken.’’

Nieuwe brug is van provincie

Volgens de huidige plannen begint in 2020 de bouw van een nieuwe brug. De sluizen verdwijnen dan ook bij het knooppunt Roggebot en de provincie Flevoland wordt eigenaar van de nieuwe brug. Vanaf dat moment heeft Rijkswaterstaat er niets meer over te zeggen.

Knooppunt Roggebot

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden