Het hindernisparcours van Flevonice.
Het hindernisparcours van Flevonice. Flevonice

500 scholieren uit Zeewolde trotseren parcours Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - Zo'n 500 scholieren van scholengemeenschap Slingerbos-Levant uit Zeewolde trotseerden de afgelopen week het 'obstacle parcours' van Flevonice.

Tijdens de Scholieren Obstacle Run trotseren scholieren in groepsverband per klas een 3,5 kilometer lang parcours vol modder-, water- en klimobstakels.

Onderlinge samenwerking

Sinds dit jaar beschikt Flevonice over een parcours van 6 kilometer. ,,We hebben de route voor de run met de scholieren iets ingekort, waardoor het parcours door elke deelnemer volbracht kon worden. De kracht van het evenement zit in het samen overwinnen van obstakels, wat goed is voor de onderlinge samenwerking tussen scholieren.? vertelt marketing manager Robin Klein.

,,Wij zijn erg tevreden. De scholieren hebben het fantastisch naar hun zin gehad en wij als docenten zien de meerwaarde voor het stimuleren van onderlinge contacten tussen de scholieren.? aldus Jan van den Berg namens RSG Slingerbos-Levant.

Landelijke editie

Flevonice mikt in 2016 op een landelijke editie van de Scholieren Obstacle Run, waar een groot aantal scholen uit Flevoland en omliggende regio's meedoen. Deze run staat gepland in de weken van 22 en 29 augustus.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden