Afbeelding
©maartenheijenk.nl

BAS-voetbal krijgt een heel nieuw dak met zonnepanelen

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het clubgebouw van BAS-voetbal krijgt de komende zomer een nieuw dak met daarop zonnepanelen. De voetbalclub heeft daarover overeenstemming bereikt met de gemeente Dronten. BAS krijgt een subsidie van het rijk.

De gemeente is eigenaar van de kleedkamers, maar heeft het clubgebouw in het verleden overgedragen aan BAS. Dat clubgebouw heeft echter een asbesthoudend dak. De voetbalclub en de gemeente hebben afgesproken dat de gemeente dit dak verwijdert. BAS zorgt daarna zelf voor een nieuw dak.

35.000 euro

BAS maakt van de gelegenheid gebruik om meteen zonnepanelen op dat dak te plaatsen. Voorzitter Huib van Os vertelt dat de club hierin 35.000 euro investeert. Dit wordt gecompenseerd door een lagere energierekening.

Bovendien krijgt BAS over de komende 15 jaar een fikse subsidie van het rijk. De club heeft een bijdrage aangevraagd in het kader van de SDE-regeling. Het ministerie van Economische Zaken heeft deze subsidie voor de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening inmiddels toegezegd.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden