Kompas start kinderboekenweek met een boekenmarkt
Kompas start kinderboekenweek met een boekenmarkt brugmedia.nl

Kompas start kinderboekenweek met een boekenmarkt

Cultuur

DRONTEN - In de christelijke basisschool Het Kompas aan de Concourslaan in Dronten wordt woensdag 7 oktober van 12 tot 14 uur een kinderboekenmarkt gehouden.

Persbericht Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas:

,,Inmiddels al een traditie, de Christiaan Huygens kinderboekenmarkt bij de start van de Kinderboekenweek. De opbrengst is bestemd voor de Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas. De opbrengst is voor leermaterialen van de Christiaan Huygens-afdeling waar nu geen budget voor is.

Er worden tweedehands kinderboeken en stripboeken verkocht. Alle boeken worden voor een zacht prijsje aangeboden. Kinderboekenschrijver Hans de Bondt uit Zeewolde verkoopt gesigneerde kinderboeken. De organisatie van de kinderboekenmarkt kan nog boeken gebruiken. Wilt u uw boeken doneren voor de kinderboekenmarkt? Breng ze dan naar Het Kompas of de Christiaan Huygens-afdeling.

Uitdagende leeromgeving?Hoogbegaafde kinderen hebben gemeen dat ze een enorme drive hebben om de wereld te verkennen en te leren. Veel, snel en op hun eigen manier. De Christiaan Huygens-afdeling voorziet in de behoefte om voltijds onderwijs aan hoogbegaafden te geven. De kinderen ontwikkelen zich in een uitdagende leeromgeving in hun eigen tempo.

Kinderen mogen versnellen en verdiepen in de leerstof zonder klassen over te slaan. Gastlessen en excursies verrijken het lesaanbod. Op de Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas in Dronten volgen ruim 120 kinderen deze vorm van onderwijs.''