Judoka Kayleigh Heerikhuisen wint goud op het British SN Open
Judoka Kayleigh Heerikhuisen wint goud op het British SN Open brugmedia.nl

Judoka Kayleigh Heerikhuisen wint goud op het British SN Open

Sport

AYLESBURY (UK) ? Judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten is zaterdag kampioen geworden op het British SN Open in het Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury (UK). Met een dominante pakking en aanvallend judo won Kayleigh al haar partijen.

Verslag Shoganai Judo Dronten:

,,Kayleigh Heerikhuisen kwam uit in de klasse senioren tot 63 kilo en begon haar toernooi sterk tegen de Nikki McDermott. Als snel werd de Engelse naar de grond doorgestuurd en door Kayleigh in de houdgreep genomen. Na deze winstpartij wachtte Julie Wikdahl uit Noorwegen. Ook nu nam Kayleigh het initiatief maar de Noorse maakte er een spannende strijd van. Kayleigh scoorde een yuko met een beenworp en deze score was na drie minuten strijd goed voor de overwinning en het goud.

?Terwijl anderen op het strand lagen, heeft Kayleigh tijdens de zomervakantie heel hard getraind bij Shoganai, Topjudo Kenamju en Budoschool Amsterdam. Kayleigh was dan ook fysiek en mentaal topfit voor dit zeer sterk bezette toernooi.?, volgens coach Bart Heerikhuisen. ?Het toernooi was zeer professioneel georganiseerd door de Britse judobond. We gaan volgend jaar dan ook zeer waarschijnlijk terug zodat Kayleigh haar titel kan verdedigen.?

Het British SN Open is het nationaal kampioenschap voor G-judoka's in het Verenigd Koninkrijk. Het is een open toernooi met deelnemers uit heel Europa en Ć©Ć©n van de drie belangrijkste titeltoernooien op de wedstrijdagenda. Dit jaar werd het toernooi gehouden in Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury, een bijzondere locatie waar de Paralympisch Spelen haar oorsprong vond.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden