ASVD komt na tal van wisselingen vooral lengte tekort

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben nogal wat mutaties ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Tegen het sterker geachte Amicitia startte de ploeg zaterdag goed, maar de eerste wedstrijd van de veldcompetitie werd wel verloren: 16-17.

Verslag ASVD (Wilmar Voortman):

ASVD/KWOOT is de competitie qua prestatie goed gestart, maar het leverde net geen punt op. Tegen het sterker geachte Amicitia uit Vriezeveen verloor ASVD met 16-17.

Ten opzichte van vorig seizoen kent het team nogal wat wisselingen. Corne Sipkens, Rowdy Knol en Marleen Haaijer spelen nu elders en Robin ter Woord sluit pas later aan bij de selectie. Daarmee hebben de Drontenaren nogal wat aan lengte ingeleverd.

De nieuwe gezichten zijn Lisa Kouwenberg (Unitas Harderwijk) en Wouter Neutel (Thrianta Hoogeveen). Daarnaast was ook Selwin Edzes weer van de partij. Alex Toes maakte het aantal wijzigingen compleet.

Hard werken

Het gebrek aan lengte werd gecompenseerd met hard en overtuigend werken. Met Selwin Edzes en Vincent van Bussel in een voortrekkersrol deed ASVD/KWOOT er alles aan om bij te blijven.

De inzet rond de korf van de nog maar 17 jarige Wouter Neutel was ronduit indrukwekkend en dat gold ook voor Alex Toes die moest opboksen tegen de twee meter zes lange Schippers van Amicitia.

Daardoor hadden de ASVD-vrouwen het moeilijk. Het is bijna onmogelijk om je tegenstander te volgen terwijl je zelf minder rebound hebt. Het zat ze daarom af en toe tegen, maar het vrouwenkwartet wilde van geen opgeven weten en dat sierde ze. Het talrijke publiek wist het optreden van de Drontaren dan ook te waarderen.

Steeds terugkomen

De wedstrijd kende een scoreverloop waarin ASVD/KWOOT steeds weer terugkwam. Na een 7-10 ruststand kwamen de Drontenaren nog wel een keer gelijk, maar in de slotfase leek ASVD/KWOOT leeg gespeeld en liep Amicitia heel makkelijk uit naar 13-17. Met nog drie minuten te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar juist nu toonde men weer veerkracht.

Goede onderscheppingen en zuivere afstandsschoten bracht ASVD/KWOOT naar 16-17. Zelfs toen creƫerde men weer snel balbezit en kreeg men enkele seconden voor tijd nog een indirecte vrije bal. Tot grote ontzetting van het publiek draaide de bal uit de korf.

Toch was trainer/coach Wilbert Leendertse tevreden: ?De ploeg toonde veerkracht en wist de bal snel rond te laten gaan. Daar kan ik mee verder. Het wordt een loodzwaar seizoen maar wie weet kunnen we her en der wat punten pakken?.

A.s. zaterdag speelt ASVD/KWOOT om 15:30 uur in Kampen tegen DOS Kampen.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden