Afbeelding
HENNIE JOESTEN

Bewoners De Regenboog tot tranen toe geroerd na uitje

Algemeen

DRONTEN ? Voor bewoners van het woonzorgcentrum De Regenboog is een regelmatig uitje in de buitenlucht niet vanzelfsprekend. Zij gaven deze wens door aan Vraagelkaar.nl, waar vraag en aanbod aan elkaar worden gekoppeld. De leden van OpenJeHart pakten de handschoen op en zorgden vorige week voor een onvergetelijk ochtend.

,,Veel bewoners van De Regenboog waren langere tijd niet meer echt buiten geweest'', aldus Liane Wolfert van OpenJeHart, ,,Voor sommigen was dit zelfs meer dan een jaar geleden. Laat staan dat er genoten kon worden van een echt gezellig groepsuitje.''

Naar de markt

Woensdag was het zo ver. De leden van OpenJehart bezochten samen met 15 bewoners van De Regenboog de markt in Dronten. Ook was er tijd voor een kop koffie, aangeboden door Moellies. Een bloem van de leden van OpenJeHart en een afsluitende lunch in De Regenboog maakten het uitje compleet.

,,Sommige deelnemers waren tot tranen toe geroerd'', zag Liane Wolfert. OpenJeHart is een initiatief dat zich inzet voor mensen die te kampen hebben met eenzaamheid en sociaal isolement.