Asv Dronten verliest opnieuw ruim van hoofdklasser: 1-5
Asv Dronten verliest opnieuw ruim van hoofdklasser: 1-5 brugmedia.nl

Asv Dronten verliest opnieuw ruim van hoofdklasser: 1-5

Sport

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdagavond haar laatste groepsduel in de districtsbeker met liefst 1-5 verloren van Dieze West. De Drontenaren hadden op eigen terrein weinig in de melk te brokkelen en dat resulteerde in een harde nederlaag. Jodi de Boer nam de enige treffer voor zijn rekening. 

De Drontense ploeg moest zaterdag door blessures en schorsingen opnieuw in een andere samenstelling beginnen. Dat in combinatie met een sterkere tegenstander waren de ingrediënten voor een bijzonder moeilijke avond. Binnen een kwartier produceerde Zwollenaar Caleb Rahajaan al de openingstreffer, gevolgd door een doelpunt van Dieze-aanvaller Mehran Ali Pour Asli.

Eretreffer De Boer
Na de rust schoot opnieuw Rahajaan de Zwollenaren al rap naar 0-3, waarmee de wedstrijd in het slot viel. Op een uur spelen nam Jodi de Boer nog wel de eretreffer voor zijn rekening. Een vrije trap van Boyd Besseling kwam op het hoofd van De Boer en hij knikte binnen: 1-3. Veel waarde had die goal echter niet, want via nogmaals Ali Pour Asli en Rahajaan eindigde het treffen in liefst 1-5.

Geen punten
Door deze nieuwe nederlaag sloot asv Dronten de beker af met nul punten. Genemuiden en Dieze West plaatsten zich op hun beurt voor de knock-outfase. Aankomend weekend begint voor de Drontenaren de competitie. De formatie van trainer Raymond Schuurman gaat dan op bezoek bij sv Bedum.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia