©maartenheijenk.nl

Swingend Swift'64 vernedert apathisch BAS: 4-1

SWIFTERBANT - Vierdeklasser Swift'64 heeft vanmiddag de bekerwedstrijd tegen BAS volkomen verdiend met 4-1 gewonnen. In de streekderby tegen de één klasse hoger spelende ploeg uit Biddinghuizen werd het mede dankzij twee juweeltjes van Robbin Posthuma 3-0, voordat BAS iets terug deed.

BAS trad compleet aan, Swift miste nogal wat spelers. Toch was het de swingende thuisploeg die het best uit de startblokken kwam met kansen voor Bas van Spronsen en Robbin Posthuma. In de twaalfde minuut werd het 1-0 toen Van Spronsen keurig aflegde op Mike Piek.

Overal te laat

Pas na die 1-0 kreeg BAS enkele kansjes via Christiaan Grin en een vrije trap van Stefan Tolhoek. De 2-0 van Robbin Posthuma halverwege de eerste helft was om door een ringetje te halen: een loepzuivere lob over BAS-keeper Sander Westdijk.

Trainer Bert van den Brink besloot in te grijpen door sterspeler Mark Schaap naar de kant te halen. Het mocht echter niet baten, want de gasten kwamen overal te laat en liepen voortdurend achter de feiten aan.

In de 50ste minuut gaf Robbin Posthuma de genadeklap met een snoeiharde volley in de bovenhoek: 3-0. Het was voor Swift het signaal om de voet van de gaspedaal te halen en BAS kreeg zowaar een optisch veldoverwicht, waarbij Sven Geling uit een corner de 3-1 binnenkopte.

Slotakkoord

Beide trainers gebruikten hun wissels en het slotakkoord was voor invaller David van Mook, die alleen voor de keeper de 4-1 binnenschoot.

Na afloop werd bekend dat DOS Kampen had gewonnen van Unicum, waardoor de Kampenaren verder gaan in de beker. Swift'64 en BAS kunnen zich richten op de start van de competitie. BAS gaat zaterdag op bezoek bij SDS'55 en Swift speelt uit tegen 's Heerenbroek.