Recordaantal voorsinschrijvingen voor Ketelhavenloop van zondag
Recordaantal voorsinschrijvingen voor Ketelhavenloop van zondag brugmedia.nl

Recordaantal voorsinschrijvingen voor Ketelhavenloop van zondag

Sport

KETELHAVEN - Een recordaantal hardlopers heeft zich ingeschreven voor de Ketelhavenloop, die komende zondag (30 augustus) om elf uur van start gaat. De voorinschrijving is inmiddels gesloten en er hebben zich 119 lopers aangemeld. ,,Maar dat zegt nog niets'', benadrukt organisator Ger Ettes.

Vorig jaar waren er 81 voorinschrijvingen en het record stond op 109 (in 2010). Het recordaantal deelnemers bedraagt 170. ,,En toen hadden we ook nog een aparte jeugdloop'', herinnert Ettes zich.

200 zou mooi zijn

De organiserende loopgroep Ketelhaven hoopt dat zich zondagmorgen nog heel wat lopers aanmelden. Een streefgetal wil de heer Ettes niet noemen. Tweehonderd? ,,Dat zou heel mooi zijn!''

,,Het is sterk afhankelijk van het weer. Van grote marathons is bekend dat 13 of 14 graden ideaal is, maar voor de recreant mag het wel wat warmer zijn, een graad of twintig. Wat dat betreft zijn de weersvoorspellingen goed.''

Nieuw parcours

,,We hebben een nieuw parcours'', legt de organisator uit, ,,Bij de voorgaande negentien edities bleven we altijd op het park, deze keer gaan we ook een stukje over de dijk.'' De klimmetjes en de eventuele wind vormen een extra uitdaging voor de lopers.

De start is zondagmorgen bij restaurant Lands End en de lopers kunnen kiezen uit één of twee rondjes van vijf kilometer.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden