Ā©maartenheijenk.nl

Provincies geven informatie over oplossingen voor Roggebotsluis

Algemeen

DRONTEN - De provincies Overijssel en Flevoland houden op donderdag 3 september een gezamenlijke inloopbijeenkomst over de oplossingen voor de verkeersopstoppingen bij Roggebotsluis.

De inloop wordt gehouden van 19 tot 21 uur in het clubhuis van kanovereniging Skonenvaarder, naast de Music Club in Kampen. ,,Er is geen vast programma. Belangstellenden kunnen komen wanneer het hen schikt. Medewerkers van de provincies Overijssel en Flevoland zijn aanwezig om uitleg te geven'', aldus de beide provincies.

De provincies schrijven in een persbericht: ,,De N307 is een deel van het traject van de N23. Het is de verbindingsweg die de noordelijke randstad ontsluit via Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle en het land met het oosten verbindt. Deze weg heeft naast een betekenis als regionale ontsluitingsweg de potentie om gebieden economisch met elkaar te verbinden.

Verkeersproblemen

De verkeersproblemen, veroorzaakt door tekort schietende capaciteit op een specifiek onderdeel van dit traject (tussen Roggebot en de aansluiting op de N50 bij Kampen), waren enige jaren geleden aanleiding om te bezien welke oplossingen noodzakelijk zijn voor een goede doorstroming. Hiervoor is een verkeerskundige verkenning uitgevoerd.

Eerder zijn door de provincies bijeenkomsten georganiseerd om u te informeren en uw ideeƫn op te halen. Inmiddels is de verkenning nagenoeg afgerond.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden