Het hoogste punt van Het Perron.
Het hoogste punt van Het Perron. ©maartenheijenk.nl

Het Perron wordt "een machtig mooi gebouw voor ons allen"

Algemeen

DRONTEN - Het Almere College, Ichthus College en Landstede zijn eigenlijk al klaar voor als ze over een jaar verhuizen naar Het Perron. ,,Wat we nu nog doen is finetunen'', zegt Jantine Smit van Landstede, ,,Als we er nù in zouden moeten, kunnen we er zo in.''

De schoolleiding, bestaande uit Marga Molenkamp (Ichthus College - vmbo), Ingrid Klink (Almere College - vmbo) en Jantine Smit (Landstede - mbo) voeren al twee jaar lang iedere week overleg en blijven dat ook na de ingebruikname van de school doen. Er komt niet één directeur of rector. ,,Nee, we doen het met z'n drieën'', aldus Ingrid Klink.

Hoogste punt

Het trio was gisteren met vele andere genodigden aanwezig bij het hijsen van de vlag ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de school.

De schoolleiding is heel enthousiast, niet alleen over de samenwerking maar ook over het nieuwe schoolgebouw en het verloop van de werkzaamheden. Ondanks de regenval van de afgelopen periode ligt het werk op schema en is de verwachting dat de school bij het begin van het schooljaar 2016/'17 in gebruik kan worden genomen.

Veel licht

,,Het wordt een mooi, open gebouw met veel licht'', vindt Marga Molenkamp. Docenten en schoolleiding hebben mede vorm gegeven aan de school en lijken ingenomen met het voorlopige resultaat.

Ondertussen heeft de nieuwe school ook een eigen website en een Facebookpagina.