UNESCO-initiatief leidt tot festival in Drontense bieb
UNESCO-initiatief leidt tot festival in Drontense bieb brugmedia.nl

UNESCO-initiatief leidt tot festival in Drontense bieb

Cultuur

DRONTEN - Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UESCO dat zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Op vrijdag 11 september wordt het festival gevierd in de Drontense bibliotheek.

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

,,Op vrijdag 11 september 2015 van 14.00-17.00 uur is het jaarlijkse Festival van het Leren op het Serviceplein en in FlevoMeer Bibliotheek te Dronten. Dit jaar met auteur en taalambassadeur Yvonne Kroonenberg. Kroonenberg zal voorlezen uit eigen werk.

Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO dat zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Op de Festivaldag wordt een uitgebreid en interessant programma voor volwassenen gepresenteerd. Het programma is gericht op educatie en participatie. Ook zijn er diverse presentaties op Het Podium.

Samen boeken lezen? Het iPad- en E bookcafé bezoeken? Afspreken in het Mama café? Warm lopen naar werk? Coaching en leiderschap trainingen? Mee doen met het Huis voor Taal? Cursussen en lezingen bezoeken? Zelf een 3D ontwerp maken? Inspiratie opdoen voor vrijwilligerswerk?

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen bij het aanbod van workshops, cursussen, lezingen enz. Wethouder Ton van Amerongen zal om 14.00 uur het programma openen. De Festivaldag is een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek, De Meerpaal, Kwintes en de gemeente Dronten.

Nog meer organisaties die zich presenteren zijn Flevo Delta, De Graaf Taalplan, Huis voor Taal, Stichting Onder Dak, Home Start, Computer Club Dronten, Triade, de Hersenstichting, Bras; Training en Coaching, de Volksuniversiteit en Buurtsportcoaches.

Voorafgaand aan de Festivaldag is om 13.00 uur de feestelijke en officiële opening van het Huis voor Taal door de wethouder Ton van Amerongen.

Het Festival richt zich op alle volwassen burgers, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie. Daarnaast is er speciaal aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het Festival wil juist deze groepen stimuleren om hun talenten te laten zien en hun competenties verder te ontwikkelen.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden