Afbeelding

Marianthy Grypari komt met 'speciaal kastje' naar Swifterbant

Cultuur

SWIFTERBANT - De bibliotheek in Swifterbant houdt elke eerste vrijdag van de maand 'Vrijdag Blijdag'. Op 4 september komt Marianthy Grypari met een 'speciaal kastje'.

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

,,Elke eerste vrijdag van de maand: feest in FlevoMeer bibliotheek Swifterbant met Vrijdag Blijdag! Deze keer, vrijdag 4 september, kunnen kinderen, natuurlijk ook samen met vaders, moeders opa's en oma's luisteren naar de meest mooie dierenfabels. Marianthy Grypari van FlevoMeer Bibliotheek heeft een speciaal kastje meegebracht met allemaal laatjes met fabels.

De schildpad en de haas, de leeuw en de muis, de vos en de raaf, de veldmuis en de stadsmuis zijn enkele voorbeelden hiervan. Tijdens de voorstelling zullen deze dierenfabels centraal staan. De kinderen mogen zelf de verhalen kiezen door kleine laatjes of kistjes te openen. Het dier dat te voorschijn komt bepaalt het verhaal.

Dierenfabels zijn korte verhaaltjes waarin dieren handelen als mensen. Vaak worden de nare eigenschappen van de mens op de hak genomen en heeft het verhaaltje een moraal.

De voorstelling heeft geen gezamenlijk begin of einde. Omdat de verhalen heel kort zijn is iedereen vrij om aan schuiven naar zijn eigen smaak.

Het is een voorstelling met verschillende verhalen en iedereen is van harte welkom om deze middag te genieten! De Vrijdag Blijdag begint om 16.00 uur en is helemaal gratis.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden