Update | Geen problemen rond veiligheid op Industrieweg
Update | Geen problemen rond veiligheid op Industrieweg brugmedia.nl

Update | Geen problemen rond veiligheid op Industrieweg

Algemeen

SWIFTERBANT - ,,De verwachting is niet dat er problemen ontstaan op de Industrieweg vanwege geparkeerde vrachtauto's.'' Dit melden de gemeente Dronten en de provincie Flevoland na een gezamenlijk overleg over de omleidingsroute ten tijde van de afsluiting van de kruising Dronterringweg/Biddingweg/Tarpanweg.

De Dronterringweg gaat vanaf 14 september 7 weken dicht. Tijdens een inloop over dit onderwerp in kerkcentrum De Hoeksteen uitten omwonenden hun bezorgdheid over de situatie op de Industrieweg.

Gemeente en provincie denken dat het zo'n vaart niet loopt. ,,De verwachting is dat het doorgaande verkeer een andere route kiest en alleen bestemmingsverkeer van deze route gebruik maakt'', melden zij, ,,Neemt niet weg dat de situatie wordt gemonitord.'' Mocht blijken dat er wel doorstromingsproblemen ontstaan, dan wordt de vrachtwagenopstelplaats tijdelijk verschoven.

Verkeerslichten

De gemeente voegt er aan toe dat de tijdelijke verbinding tussen de Industrieweg en de Dronterringweg zodanig breed wordt, dat verkeer maar in één richting gebruik van deze verbinding kan maken: ,,Daarom wordt dit geregeld door middel van verkeerslichten.''

Fietsers nemen andere route

De bezorgdheid van omwonenden betrof vooral de veiligheid voor de fietsers. Volgens de provincie maken echter relatief weinig fietsers gebruik van het deel van de Industrieweg waar de vrachtwagens staan: ,,De meesten fietsen voor het dorp langs.''

Bovendien verwacht de provincie straks op de bypass veel minder verkeer dan nu op de Biddingweg en maken de verkeerslichten het ook veiliger voor de fietsers om over te steken.




Zie het dossier Dronterringweg van DeDrontenaar.nl.