Expositie in De Meerpaal lang gekoesterde wens van Rita Luijkx
Expositie in De Meerpaal lang gekoesterde wens van Rita Luijkx brugmedia.nl

Expositie in De Meerpaal lang gekoesterde wens van Rita Luijkx

Cultuur

DRONTEN ? Op het binnenplein van De Meerpaal is tot en met 15 oktober een expositie met beelden en schilderijen van Rita Luijkx te zien.

,,Met veel plezier en enthousiasme werk ik al jaren aan beelden en schilderijen'', aldus Rita, ,,Een lang gekoesterde wens om een keer mijn werk te laten zien, wordt nu ingevuld en ik hoop dat men daar van kan genieten.''

Beeldhouwgroep

In de opleiding voor lerares Kinderverzorging, Opvoeding en Handvaardigheid is Rita voor het eerst in aanraking gekomen met handenarbeid. Toen er in Dronten werd gestart met een beeldhouwgroep, was Rita daar bij.

Rita: ,,In het begin vond ik het wel lastig, maar ik weet nu hoe het werkt. Ik begrijp nu waar al die ervaringen met verschillende materialen en technieken voor dienen: leren kijken, ontdekken, voelen, ervaren en ontwikkelen.'' Rita kreeg meer dan 20 jaar les van Robert Bosari.

Schilderen

In het beeldhouwen miste ze soms het 'kleurrijke', dus begon Rita met schilderen. Na een paar jaar kwam ze erachter dat haar focus toch meer bij het beeldhouwen ligt, al schildert ze ook nog steeds.

Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 22 uur geleden
De aanleg van de bijenmuur in het Wisentbos.
Wisentbos werkt aan biodiversiteit: Gratis bloemenzaad en aanleg bijenmuur 23 uur geleden