Marathontoppers willen niet vaker dan één keer naar Flevonice
Marathontoppers willen niet vaker dan één keer naar Flevonice brugmedia.nl

Marathontoppers willen niet vaker dan één keer naar Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - De kalender voor de marathonschaatsers vermeldt voor het komende winterseizoen slechts één wedstrijd bij Flevonice. ,,Tachtig procent van de ploegen uit de topdivisie heeft geen belangstelling voor een tweede wedstrijd'', zegt competitieleider Richard van Kempen van de KNSB.

,,En als de schaatsers niet willen, wie zijn Flevonice en de KNSB dan om te zeggen dat het per se moet?'', vraagt Van Kempen zich af.

Opening van het seizoen

Richard van Kempen benadrukt wel dat de ene wedstrijd op Flevonice een bijzondere ontmoeting is: ,,Dat is op zondag 6 december bij het begin van het seizoen. Alle toppers komen dan. Het wordt een wedstrijd met een speciaal karakter, een goede PR voor Flevonice.''

De wedstrijd in Biddinghuizen telt niet mee voor de KPN Marathon Cup. ,,Omdat Flevonice een speciale baan is. Het is geen natuurijs en ook geen kunstijs'', legt de competitieleider uit.

Diverse wedstrijden

Er staat wel een tweede 'nationale wedstrijd' bij Flevonice op de marathonkalender. Die wordt gehouden op woensdag 13 januari en is bestemd voor de beloften, de regiotop, de C-rijders en de dames.

Richard van Kempen wijst erop dat er daarnaast diverse interessante wedstrijden in Biddinghuizen zijn voor beloften, masters en C-rijders.

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 19 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 19 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 20 uur geleden