Afbeelding
Mischa Massink / Fotostudio Wierd

Agrariër Pieter van der Eijk lanceert fiets met trekkergenen

Algemeen

SWIFTERBANT ? Agrarisch ondernemer Pieter van der Eijk wil de boer op de fiets krijgen. Van der Eijk is importeur en dealer geworden van zogenaamde fatbikes. Dit zijn stevige mountainbikes met banden tot 12 centimeter breed. Zijn nieuwe bedrijf heet FarmBikes.

,,Fietsen is gezond voor de boer én goed voor het milieu'', vertelt Pieter van der Eijk. ,,We zitten tegenwoordig zoveel op de trekker, ik daag ondernemers in de landbouw uit om vaker de fiets te pakken. Maar dan wel een fiets mét trekkergenen. Onze mountainbikes zijn echte terreinfietsen, je crosst gemakkelijk over stoppelland of door de modder.''

Australië?

Een aantal jaar geleden deed Van der Eijk als mountainbiker mee aan de Crocodile Trophy in Australië. Daar zag hij voor het eerst een fatbike. ,,Ik was helemaal onder de indruk; stoer frame, extreem brede banden, hier moest ik meer van weten.'' Hij klopte aan bij het Belgische merk Sandman met het idee de fiets te introduceren in Nederland, speciaal voor de groene sector.

Van der Eijk heeft op zijn akkerbouwbedrijf Minderhoudhoeve in Swifterbant een groothandel, presentatieruimte, werkplaats en testparcours ingericht. FarmBikes verkoopt diverse modellen fatbikes en accessoires. Ook het monteren en afstellen doet Van der Eijk zelf. ,,Iedereen is welkom voor een testrit.''

De fatbike is bedoeld voor akkerbouwers, fruittelers, boswachters etcetera. ,,Maar ook medewerkers van ?groene' instanties als NAK agro en de Groene Vlieg moeten deze fiets echt gaan pakken'', aldus Van der Eijk.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 12 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 13 uur geleden