Blauwbaarden
Blauwbaarden ©maartenheijenk.nl

Provincie houdt toch vast aan planning voor de Dronterringweg

Algemeen

SWIFTERBANT - De provincie Flevoland zette donderdag de deur op een kier voor een half jaar uitstel van de afsluiting van de Dronterringweg. Na overleg met de aannemer is de deur echter weer dichtgeslagen. Wel gaat de provincie kijken hoe er maatwerk kan worden geleverd.

De Dronterringweg tussen Swifterbant en Dronten gaat vanaf 14 september zeven weken dicht, precies tijdens de oogsttijd. Ritske Boonstra van de provincie zei donderdag bij een inloop in De Hoeksteen, dat hij zou kijken of uitstel mogelijk is.

Woordvoerster Pauline Lodewegens zegt vier dagen later dat dit niet lukt: ,,Anders komen we volgend jaar in de problemen.''

Overleg met LTO Noord

De provincie is inmiddels gebeld door LTO Noord. ,,We gaan de knelpunten bespreken en we gaan kijken waar we maatwerk kunnen leveren. Er zijn bijvoorbeeld boeren die de Elandweg moeten oversteken. Zo lang daar niet geasfalteerd wordt, is dat geen probleem. We gaan zo'n oversteek natuurlijk niet zeven weken dicht houden als we daar nog niet met het de werkzaamheden begonnen zijn.''

,,We kunnen van tevoren moeilijk inschatten wanneer bijvoorbeeld de oversteek bij de Elandweg wel en niet gebruikt kan worden'', aldus Lodewegens. Zij vraagt de agrariërs dan ook om in voorkomende gevallen contact op te nemen om te kijken of er iets geregeld kan worden.

,,Maar hoe je het ook wendt of keert: er zullen boeren zijn die twaalf kilometer moeten omrijden. Ik kan het niet mooier maken dan het is'', aldus de woordvoerster van de provincie.

Volgend jaar bij Swifterbant

Volgens de provincie is het onmogelijk om de werkzaamheden een half jaar uit te stellen, omdat er dan problemen ontstaan bij de planning van volgend jaar. Dan wordt het weggedeelte bij Swifterbant onder handen genomen.

Het betreft het deel tussen de Swifterringweg en de Tarpanweg/Biddingweg met de aanleg van een rotonde bij De Kolk/De Poort. Ook komt er dan een fietspad van de Beverweg naar die nieuwe rotonde.




Zie het dossier Dronterringweg van DeDrontenaar.nl.