Dirk Drogt bij het monument.
Dirk Drogt bij het monument. Ā©maartenheijenk.nl

Dodenherdenking hoort op het plein, dat is heel duidelijk

Algemeen

DRONTEN - De stichting 4 mei herdenking heeft de afgelopen periode niet meegepraat over de toekomst van het Redeplein. Wat voorzitter Dirk Drogt betreft hoeft dat ook helemaal niet, zo lang de dodenherdenking er maar gehouden kan worden.

,,Het monument staat op het plein en de dodenherdenking hoort op het plein. Dat is voor ons een heel duidelijk uitgangspunt'', zegt de voorzitter.

79 procent

De opstellers van het Redeplein-modellenrapport zijn dat overigens met hem eens, evenals de lezers van DeDrontenaar.nl. 79% van de deelnemers aan De Grote Meerpaal EnquĆŖte vindt dat de herdenking niet mag verhuizen.

Vanwege die eensgezindheid vindt Dirk Drogt het geen probleem dat zijn stichting niet was vertegenwoordigd in de werkgroep, die drie modellen heeft opgesteld voor het plein.

Monument verplaatsen

De werkgroep stelt in Ć©Ć©n van hun modellen voor om het monument in de zichtlijn van De Reling te verplaatsen. Dirk Drogt over dat plan: ,,Er zijn natuurlijk heel veel plannen en daar kan ik weinig over zeggen. Het gaat ook om de inrichting er omheen. Zo lang het monument maar op het plein blijft.''

,,De plannenmakers zullen er wel verder mee gaan. Persoonlijk ben ik wel heel benieuwd hoe het er uit komt te zien.''

Airgunnersplein

Het is voor de stichting momenteel een rustige periode, al wordt er achter de schermen al wel gewerkt aan de vergunning om de Lancaster op 4 mei te laten overvliegen.

Voor de rest buigt de stichting zich over de toekomst, want er komt een moment dat er geen airgunners meer zijn overgebleven die in staat zijn om naar Dronten te komen. Zou het dan geen mooi eerbetoon zijn om het plein 'Airgunnersplein' te noemen? ,,Hoe het gaat heten maakt mij niet uit'', reageert de heer Drogt, ,,Maar Airgunnersplein is mooi bedacht.''

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden