Swifterbant en Biddinghuizen gooien veel glas bij het restafval
Swifterbant en Biddinghuizen gooien veel glas bij het restafval brugmedia.nl

Swifterbant en Biddinghuizen gooien veel glas bij het restafval

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten vindt in het restafval van Swifterbant en vooral Biddinghuizen opvallend veel glas. Dat blijkt uit een 'sorteeranalyse'. In de grijze containers van de rijtjeswoningen in Dronten zit juist opvallend weinig glas.

De gemeente heeft de resultaten van de sorteeranalyse verwerkt in een folder, die huis-aan-huis bezorgd gaat worden. Volgens deze folder verdwijnt per jaar circa 200 kilogram afval per persoon in de restafvalcontainer: ,,Terwijl hiervan de helft gescheiden kan worden.''

Gegevens per wijk

De sorteergegevens zijn per wijk gerubriceerd. Van de 100 kilogram die gescheiden had kunnen worden, bestaat bij de rijtjeswoningen in Dronten slechts 6,8% uit glas. In Biddinghuizen ligt dit percentage aanzienlijk hoger: 14,6% (centrum/oud) en 11,6% (overige). Ook in een deel van Swifterbant (centrum/oud) ligt het percentage boven de tien: 11,4%.

De gemeente voerde de afgelopen week nog de actie 'Glas in 't bakkie'. Daarbij werd erop gewezen, dat glas tegenwoordig inclusief restjes en deksels in de glasbak mag.

Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 22 uur geleden
De aanleg van de bijenmuur in het Wisentbos.
Wisentbos werkt aan biodiversiteit: Gratis bloemenzaad en aanleg bijenmuur 23 uur geleden