Wielerwedstrijd hoopt dat Dronten overlast voor lief neemt
Wielerwedstrijd hoopt dat Dronten overlast voor lief neemt brugmedia.nl

Wielerwedstrijd hoopt dat Dronten overlast voor lief neemt

Sport

DRONTEN - ,,Er zullen altijd mensen zijn die er last van hebben. Maar wij hopen dat we ook veel mensen plezier kunnen bieden. Wij proberne een steentje bij te dragen aan de activiteiten in het dorp.'' Dat zegt organisator Frans van Varik van de Nederlandse Club Kampioenschappen (NCK) wielrennen over de wegafsluitingen op zaterdag 26 september in Dronten.

Wielervereniging De IJsselstreek heeft zich erg veel werk op de hals gehaald door het NCK midden in Dronten te laten starten en finishen. ,,Er was niets eenvoudiger geweest dat bijvoorbeeld Flevonice te kiezen als start- en finishplaats'', zegt Van Varik.

Vanuit De Meerpaal

,,Het is geen WK, maar wel een mooi evenement'', aldus de wielrenbestuurder, ,,Het NCK is dertig jaar in Dronten geweest en komt nu weer terug. Vroeger deden we het vanuit De Meerpaal en wat is er nou mooier dan het nu vanaf het Meerpaalplein te doen? Alleen... het brengt gigantisch veel werk met zich mee.''

Zo worden er deze zaterdag tal van wegen in Dronten afgesloten voor het verkeer. Frans van Varik hoopt dat de Drontenaren er begrip voor kunnen opbrengen en gaan genieten van het evenement.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden