NCK verwacht geen problemen met afsluiting Dronterringweg
NCK verwacht geen problemen met afsluiting Dronterringweg brugmedia.nl

NCK verwacht geen problemen met afsluiting Dronterringweg

Sport

DRONTEN - De organisatie van de Nederlands Club Kampioenschappen (NCK) wielrennen op zaterdag 26 september verwacht niet dat de afsluiting van de Dronterringweg tot moeilijkheden in het verkeer gaat leiden. ,,Het zal niet makkelijk zijn, maar ik voorzie geen grote problemen'', zegt organisator Frans van Varik.

De Dronterringweg gaat vanaf 14 september zeven weken dicht. De wielerwedstrijd maakt weliswaar geen gebruik van de Dronterringweg, maar de afsluiting zal in combinatie met de oogsttijd wellicht tot extra verkeer op de omliggende wegen leiden.

Ten noorden van Dronten

Wielervereniging De IJsselstreek heeft deze week de parcoursen voor het NCK gepubliceerd. De renners rijden vooral door het gedeelte ten noorden van Dronten.

Frans van Varik ontkent niet dat de afsluiting van de Dronterringweg tot problemen kan leiden, maar wijst er ook op dat verkeer vanuit de richting Kampen bij Roggebotsluis straks meteen naar links wordt gestuurd. Bovendien neemt het verkeer vanuit het noorden op de A6 gedurende de afsluiting niet de afslag Swifterbant. Deze maatregelen zorgen er in zijn ogen voor dat het minder druk wordt ten noorden van Dronten.

Landbouwverkeer

Van Varik maakt zich meer zorgen om het landbouwverkeer, vooral omdat de Ketelmeerdijk tijdens de wedstrijd volledig is afgesloten: ,,Dat was al met de gemeente afgesproken, toen we deze week van de provincie te horen kregen dat zij de Ketelmeerdijk juist als omleidingsroute voor het landbouwverkeer wilden gebruiken. Gelukkig is dat inmiddels opgelost.''

Mede met hulp van een aantal motoragenten denkt Van Varik dat alles in goed banen kan worden geleid. Hij hoopt dat de akkerbouwers met name de Ketelmeerdijk zo veel mogelijk mijden tijdens de wedstrijd: ,,Maar het is hun broodwinning, dus als ze er langs moeten, dan moeten ze er langs.''




Zie het dossier Dronterringweg van DeDrontenaar.nl.