Swift-spits Tom Roskam trekt een lange neus naar Unicum
Swift-spits Tom Roskam trekt een lange neus naar Unicum brugmedia.nl

SWIFTERBANT - Spits Tom Roskam van Swift'64 trok gisteravond een lange neus naar VV Unicum. Hij deed dat na de bekerwinst op de twee klassen hoger spelende Lelystedelingen.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook in de districtsbeker. In de eerste ronde van de knock-outfase nam de vierdeklasser uit Swifterbant toen een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Roskam. In de negentigste minuut werd het alsnog 3-2, ondanks het feit dat Unicum op dat moment met tien man speelde.

Voorafgaand aan de wedstrijd twitterde Tom Roskam dat Swift nog een appeltje te schillen had met Unicum. Na de 1-3 overwinning, waarbij de spits in de tweede helft de twee beslissende doelpunten scoorde, Twitterde hij een foto van zichzelf met een appel.

Bestuurslid technische zaken Dirk Jan Jannink van Unicum omschrijft Swift'64 op Twitter als: ,,Een matige ploeg die wel hard werkt.''