Even behelpen voor Swift'64 tot kunstgrasveld klaar is
Even behelpen voor Swift'64 tot kunstgrasveld klaar is brugmedia.nl

Even behelpen voor Swift'64 tot kunstgrasveld klaar is

Sport

SWIFTERBANT - De Grontmij is in Swifterbant begonnen met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het complex van Swift'64. De voetbalclub hoopt dat het veld op zaterdag 26 september in gebruik kan worden genomen en bereidt een openingsfeestje voor.

Nadat vrijwilligers van Swift de afgelopen periode de doelen en dergelijke hebben verwijderd, heeft de Grontmij gisteren haar materiaal aangevoerd. Vanwege de regen kon er toen nog niet gewerkt worden. Vandaag zijn de werkzaamheden daadwerkelijk gestart.

Krappe planning

Voor Swift'64 betekent het, dat men zich voorlopig moet behelpen op vier velden, waarvan er eentje net is ingezaaid. Een veld op het terrein van de naastgelegen Jehovah's Getuigen mag nog gebruikt worden tot het kunstgrasveld klaar is.

,,De planning is krap en het weer moet een beetje mee zitten, maar we hopen dat het veld er op 26 september ligt'', zegt voorzitter Jan Griekspoor.

Officiële opening

De voetbalclub buigt zich momenteel over de invulling van de officiële opening. ,,We proberen een aansprekend team uit te nodigen en gaan in ieder geval een feestje organiseren. Gelukkig denkt de gemeente Dronten daarin positief mee'', aldus Griekspoor.

De komst van het kunstgrasveld is het gevolg van een deal met de buurman, de Jehovah's Getuigen. Zij mogen hun congrescentrum uitbreiden op het terrein van Swift'64 en de club krijgt in ruil een kunstgrasveld. Eén van de omwonenden heeft bezwaar aangetekend tegen de nieuwbouw van het congrescentrum, maar de Jehovah's hebben besloten de uitspraak van de Raad van State niet af te wachten. Zij zijn al aan het bouwen.




Zie ook:
- Voetbalarchief van DeDrontenaar.nl.
- Voetbalprogramma.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden