Coby gebruikt de glasbak voor de toekomst van haar kinderen
Coby gebruikt de glasbak voor de toekomst van haar kinderen brugmedia.nl

Coby gebruikt de glasbak voor de toekomst van haar kinderen

Algemeen

SWIFTERBANT - De gemeente stond gisteren met een promotieteam bij glasbakken in de drie kernen. Iedereen die glas in de container gooide, kreeg een boodschappentas. Daarmee werd nog eens aandacht gevraagd voor het scheiden van afval.

De gemeente constateert dat er nog steeds veel mensen zijn die glas in de grijze container gooien. Het promotieteam vroeg daarnaast ook aandacht voor de nieuwe regels, waarbij glas met restjes en al de glasbak in mag. Ook de deksel hoeft er niet meer af gehaald te worden. ,,Leeg is schoon genoeg', aldus de gemeente.

Boodschappentas

Bij de Deen-supermarkt in Swifterbant lopen de drie werkstudenten zich te vervelen. Ze hebben boodschappentassen om uit te delen aan mensen die glas in de glasbak gooien, maar dat zijn er niet zo veel. Daarom krijgt iedereen een tas, die ook maar enigszins geïnteresseerd naar de felgele partytent kijkt.

Eén van degenen die wel haar glas in de container gooit, is Coby Heding. Nadat zij haar gele tas in ontvangst heeft genomen, spreekt DeDrontenaar.nl met haar.

U scheidt altijd uw afval?

Coby Heding: ,,Ja, altijd. Niet alleen glas, maar ook plastic, alles. Heb je groot vuil? Rij dan even naar Dronten en geef het daar af.''

Waarom scheidt u uw afval?

,,Ik heb kinderen, ik heb kleinkinderen en die willen ook een toekomst hebben. Dus ik doe het echt voor het milieu. Laten we het met z'n allen schoon houden!''

Denken uw kinderen en kleinkinderen er hetzelfde over?

,,Jazeker, mijn kinderen zijn daar heel 'erg' in.''

De gemeente zegt dat er nogal wat mensen zijn die hun glas gewoon in de grijze containter gooien. Kunt u zich dat voorstellen?

,,Ik weet dat het gebeurt, ik merk het in mijn eigen omgeving. En dat vind ik erg. Het is een kleine moeite. Dat geldt niet alleen voor glas, maar ook voor plastic en oud papier. Kledingzakken staan ook overal. Je hoeft helemaal niet ver te lopen, je hoeft niet eens een auto te hebben.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden