Reaal Start oefencampagne met 4-1 zege op derdeklasser SVM
Reaal Start oefencampagne met 4-1 zege op derdeklasser SVM brugmedia.nl

MARKNESSE - Reaal Dronten heeft de oefenwedstrijd tegen derdeklasser SV Marknesse met 1-4 gewonnen. Voor rust scoorden Mo Elmorabit en Niels Willems, na de pauze waren Remco Drenth en Maarten Kempenaar trefzeker.

,,De kop is eraf en de geest is uit de fles want Reaal Dronten heeft zijn eerste oefenwedstrijd overtuigend en dikverdiend met 1 - 4 gewonnen bij 3e klasser SVM Marknesse.
Met name in de eerste helft lieten de Reaalisten sprankelend en oogstrelend voetbal zien en werden er legio kansen gecreeerd.
Helaas hadden de aanvallers hun vizier niet op scherp staan anders was de score veel hoger uitgevallen.
De doelpunten van Mo Elmorabit & Niels Willems kwamen tot stand uit twee vloeiende aanvallen waarbij de verdediging van SVM volledig werd ontrafeld.
In een rommelige tweede helft toonde SVM veerkracht en probeerde het uit alle macht terug te knokken. Uit een discutabele vrije trap scoorde Jorn Strijk de 1 - 2 aansluitingstreffer, maar in een zinderende en oogstrelende slotfase stelde Reaal Dronten via Remco Drenth & Maarten Kempenaar orde op zaken. Met name het werelddoelpunt van goudhaantje Remco Drenth was er eentje om in te lijsten.
Hieronder volgt het wedstrijdverslag over: De reflexen van Dean Dillon Bolink, de Pantserbrigade, technische hoogstandjes, flitsende aanvalsgolven, mooie combinaties, het haperende kanon, verdedigende stellingen en de dubbele veldbezetting.

De opstelling van Reaal Dronten in de eerste helft:
Dean Dillon Bolink, Nick Hoekman, Stefan Wermers, Will vd Zande, Ouahib Akhiyate, Ruben Geerts, Niels Willems, Ayrton Neijenhuis, Mo Elmorabit, Jeffrey vd Brakel & Danny Mol.

De opstelling van Reaal Dronten in de tweede helft:
Dean Dillon Bolink, Danny de Busser, Nick Hoekman, Stefan Wermers ( Will vd Zande ), Jan Aart Straver, Kevin Dolman, Niels Willems ( Ayrton Neijenhuis ), Jeffrey vd Brakel ( Mo Elmorabit ), Remco Drenth, Maarten Kempenaar & Danny Mol.
Wissels: Kevin Dolman, Remco Drenth, Jan Aart Straver, Maarten Kempenaar & Danny de Busser.
Afwezig/geblesseerd: Machiel Werkman, Marten Sparreboom, Lesley Pankl & Marc Otten.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bosch
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer
Assistent scheidsrechter: Fred vd Brakel
Toeschouwers: 80

Trainer Henk Posthuma was vanavond op bekend terrein en hield een korte toespraak waarbij hij de spelers met weinig woorden duidelijk maakte dat hij toch heel graag van SVM wilde winnen.
Het team is nog maar 1 week in training waarbij de trainer benadrukte dat spelvreugde, saamhorigheid en eenvoud aan de basis staan voor een goede voorbereiding.
In de eerste minuten oogde het allemaal nog wat onwennig en erg moeizaam bij Reaal Dronten, maar plotseling was de geest uit de fles.
In de beginfase was het team nog zoekende naar de juiste spelpatronen en moest doelman Dean Dillon Bolink in actie komen om een schot van SVM spits Boaz Mooiweer onschadelijk te maken.
Plotseling gooide Reaal Dronten alle schroom en onzekerheid van zich af en ging het met name op het middenveld lopen.
De wisselwerking tussen Niels Willems, Ruben Geerts, Danny Mol & Mo Elmorabit zorgden voor snelle aanvalsgolven en flitsende combinaties.
De Pantserbrigade Will vd Zande & Stefan Wermers hield eenvoudig stand waarna Reaal in de omschakeling er razendsnel wist uit te komen.
Op de backs gaven Nick Hoekman & Ouahib ( Dijk ) Akhiyate geen millimeter prijs en werden er menige duels gewonnen.
Het sprankelende voetbal leverde Reaal al snel een paar goede kansen op, maar pogingen van Niels Willems, Danny Mol & Jeffrey vd Brakel werden vakkundig om zeep geholpen.
Tot aan de 16 meter glipten de Reaal aanvallers door de haperende SVM verdediging, maar voor het doel ontbrak nog de scherpte en koelbloedigheid. Op het middenveld lieten Niels Willems, Ayrton Neijenhuis & Ruben Geerts schitterende acties zien.
In de 20e minuut kwam Reaal Dronten via een weergaloze mooie aanval op een 0 - 1 voorsprong. Hier ging een snelle eentwee tussen Jeffrey vd Brakel & Danny Mol aan vooraf waarna Mo Elmorabit in stelling werd gebracht voor de dikverdiende 0 - 1 voorsprong voor Reaal Dronten.
De thuisploeg kon in deze fase geen vat krijgen op het opportunistische tiktakvoetbal van Reaal Dronten en werd helemaal teruggedrongen.
Reaal kreeg via Danny Mol, Jeffrey vd Brakel & Niels Willems mooie kansen, maar er zat zand in het haperende kanon.
Vlak voor rust herpakte SVM zich weer en moest doelman Dean Dillon Bolink alle zeilen bijzetten om Boaz Mooiweer & Jesse de Jong van het scoren te houden. Met een ongelooflijke reflex ranselde Dean Dillon Bolink een kanonskogel van Jesse de Jong uit zijn doel.
Uit de daaropvolgende corner ontstond er een rommelige scrimmage voor het Reaal doel waar wederom Dean Dillon Bolink het hoofd koel hield.
In de slotfase regende het weer kansen voor Reaal Dronten waarbij Jeffrey vd Brakel & Niels Willems de doelman van SVM op hun weg vonden.
Op slag van rust sloegen The Falling Angel & The Golden Scissor genadeloos toe.
Het was Jeffrey vd Brakel die met een snelle rush iedereen op het verkeerde been zette waarna Niels Willems met zijn gouden schaar zijn eerste doelpunt in het rood zwart wist te scoren.
Met een dikverdiende 0 - 2 voorsprong gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma gaf het team in de rust een groot compliment, maar plaatste ook zijn kanttekening bij de gemiste kansen en besluiteloosheid voor het SVM doel.
Er kwamen zes nieuwe spelers in het veld en de trainer deed wat omzettingen om nieuwe dingen uit te proberen.
Aanvaller Danny Mol ging nu in de spits spelen en Jeffrey vd Brakel achter de spitsen. Op het middenveld moesten Kevin Dolman & Niels Willems de lijnen gaan uitzetten. In de verdediging ging Nick Hoekman naast Stefan Wermers centraal spelen en maakten Jan Aart Straver en nieuwkomer Danny de Busser hun opwachting op de backposities. Nieuwkomer Maarten Kempenaar maakte zijn opwachting op het middenveld en ontpopte zich als een grote smaakmaker.
De thuisploeg probeerde uit alle macht het initiatief over te nemen en kwam er af en toe gevaarlijk uit.
In de 55e minuut leek Danny de Busser een tackle op de bal te maken, maar kreeg Reaal totaal onnodig een vrije trap tegen.
Deze vrije trap werd vanaf randje strafschopgebied door SVM speler Jorn Strijk strak in de hoek gedeponeerd voor de 1 - 2 aansluitingstreffer.
Heel eventjes kraakte en piepte het IJzeren Pantser van Reaal Dronten en waren er rommelige scrimmages voor het doel te zien.
Tot tweemaal aan toe stond doelman Dean Dillon Bolink op de goede plek om Boaz Mooiweer van het scoren te houden en eenmaal bracht Danny de Busser redding op de doellijn waardoor Reaal stand wist te houden.
Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd en ging het weer beter lopen op het middenveld. Met name Niels Willems & Maarten Kempenaar lieten goede dingen zien, maar ook Ayrton Neijenhuis is een volwassen voetballer geworden en kwam in de slotfase voor Niels Willems in het veld.
Een vrije trap van Danny de Busser leek binnen te vallen, maar werd met de vingertoppen over de lat getikt.
Er volgde een sterke periode waarbij Reaal via Danny Mol & Ayrton Neijenhuis dichtbij een doelpunt was.
Onze trainer bracht nog wat nieuwe wissels in het veld, maar iedereen hield zijn hart vast want het zou toch nog niet gelijk gaan worden?
In de 86e minuut zorgde onze goudhaantje Remco Drenth met een fabuleuze kanonskogel van grote afstand in het dak van het doel voor de beslissende 1 - 3. Kort hierop lanceerde Kevin Dolman onze nieuwkomer Maarten Kempenaar, maar de doelman van SVM lag in de weg.
Iedereen gunde Maarten Kempenaar zijn doelpuntje en in de 90e minuut zou deze 1 - 4 er dan eindelijk komen.
Hier ging langs de zijlijn een mooie actie van Danny de Busser aan vooraf die puur op wilskracht zijn tegenstander in de luren legde en de bal precies op maat bij Maarten Kempenaar bezorgde voor de 1 - 4 eindstand.
Trainer Henk Posthuma heeft de beschikking over een technisch zeer vaardige jeugdige ploeg met veel potentie en mogelijkheden.
De meeste posities zijn zelfs dubbel bezet, maar toch zijn er nog veel dingen voor verbetering vatbaar.

Er waren enkele tientallen Dronter supporters meegereisd en iedereen was optimistisch gestemd naar deze ruime 1 - 4 overwinning op SVM.
Toch heeft Reaal Dronten nog een lange weg te gaan en kan het nog veel beter.
Ondanks het grote veldoverwicht en de vele gemiste kansen was SVM een paar keer dichtbij de gelijkmaker en oogde Reaal soms nog kwetsbaar.
Komende zaterdag wacht ons de volgende oefenwedstrijd en is de 4e klasser vv Tollebeek onze volgende tegenstander.
De wedstrijd vv Tollebeek - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 te Tollebeek. De voorbeschouwing volgt later.
Man of the Match: The Golden Scissor Niels Willems.''