Raymond van Olphen

Han Lammers Fonds hoopt eindelijk op interesse uit Dronten

Cultuur

DRONTEN - Jonge, aankomende kunstenaars uit Flevoland kunnen een aanvraag indienen voor een beurs uit het Han Lammers Fonds. Het fonds hoopt dat zich eindelijk eens wat Drontenaren aanmelden, want het aantal aanvragen uit deze gemeente blijft ver achter bij de rest van de provincie.

,,Al sinds 1999 wordt er jaarlijks een beurs uitgereikt, maar er is in al die jaren nog maar één beurs uitgereikt aan een Drontenaar’’, aldus het Han Lammers Fonds. In 2001 kreeg Bertolf Lentink een bijdrage voor de aanschaf van een gitaar.

Elk jaar is er één beurs beschikbaar van maximaal 2.500 euro voor aankomende talenten op het gebied van kunst, dans, muziek en theater. In de afgelopen jaren is met dit geld bijvoorbeeld een expositie bekostigd, een muziekinstrument aanschaft of bijgedragen aan een vervolgopleiding.

Aanvragen

Aanvragen kunnen tot 1 oktober worden ingediend bij de provincie Flevoland. Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning in Flevoland, reikt de beurs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari.

Het Han Lammers Fonds is opgericht ter gelegenheid van het vertrek van de eerste toen nog Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland.

Bertolf Lentink