Frank van Flierenburg
Frank van Flierenburg ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Frank Patat beschuldigd van onder andere seksuele intimidatie

Algemeen

DRONTEN - Een op Facebook gepubliceerde Whatsapp van Frank van Flierenburg aan een ex-werkneemster heeft geleid tot een rel met tal van verwijten aan het adres van de snackkarhouder. Op Facebook en Dumpert staan vele tientallen reacties, waarbij Van Flierenburg zelfs beschuldigd wordt van aanranding.

Een oud-werkneemster (voornaam Ivana) meldt op Facebook dat ze deze week na vier dagen ziekte haar ontslag heeft ingediend. Ze erkent dit niet erg professioneel te hebben aangepakt.

De reactie van Van Flierenburg was echter buiten promoties. ,,Dat klopt’’, zo erkent hij zelf, ,,Ik ben weer eens niet echt tactisch geweest.’’

Scheldpartij

Voor Ivana was de scheldpartij na haar ontslag, waarbij ze onder andere werd uitgemaakt voor ‘zwartelover’, aanleiding om op Facebook een boekje open te doen over Van Flierenburg. Ze maakt zich extra boos omdat haar ex-werkgever haar beschuldigd zou hebben van diefstal.

De oud-werkneemster klaagt over onderbetaling, achterstallige betalingen, slechte werkomstandigheden en seksuele intimidatie, niet alleen in haar richting maar vooral ook naar jongere meisjes.

De beschuldiging van seksuele intimidatie wordt op Facebook door andere ex-werkneemsters herkend. In reacties wordt zelfs gesproken over aanranding. Nu het in de openbaarheid is gebracht, overwegen verschillende dames gezamenlijk aangifte te doen bij de politie.

,,Er zijn wat dingen gebeurd’’

Op zijn beurt zegt Frank van Flierenburg ook dat hij aangifte overweegt te doen tegen de ex-medewerkster. Hij schrijft in een reactie dat hij Ivana enkele weken geleden heeft ontslagen “in verband met oneerlijkheid”. Daarna zou hij haar toch een nieuwe kans hebben gegeven. Over haar beschuldigingen zegt hij: ,,Er zijn inderdaad wat dingen gebeurd, maar weinig van hetgeen Ivana meldt.’’

Frank van Flierenburg (beter bekend als ‘Frank Patat’) voert in Dronten al jarenlang strijd met de gemeente over een standplaats in zijn woonplaats. In de zomermaanden staat zijn snackkar op de dijk bij Biddinghuizen. Deze standplaatsvergunning staat op naam van zijn moeder.

Frank Patat