André Wijbenga geeft Sterkste Man-demo tijdens Meerpaaldagen
André Wijbenga geeft Sterkste Man-demo tijdens Meerpaaldagen brugmedia.nl

André Wijbenga geeft Sterkste Man-demo tijdens Meerpaaldagen

Sport

DRONTEN - André Wijbenga en enkele van zijn sportvrienden verzorgen op zaterdag 15 augustus een demonstratiewedstrijd 'Sterkste Man' tijdens de Meerpaaldagen.

Persbericht Meerpaaldagen:

,,Zaterdag 15 augustus wordt het één en al spektakel aan de Kop van het Ruim. Tijdens de Meerpaaldagen wordt het plein omgedoopt tot KampioenArena. Aanleiding hiervoor is de ?Sterkste Man' demonstratiewedstrijd, georganiseerd samen met André ?strongman' Wijbenga.

Zonder twijfel is André Wijbenga de sterkste Drontenaar. De atleet neemt zijn sterke sportvrienden mee om samen zes onderdelen te etaleren: Truck Pull, Car Deadlift, Joke Race, Stones, Timbers, Boomstam Tillen.

Deze activiteit op de Meerpaaldagen van 12.00 tot 17.00 uur wordt een (z)waar kijkspektakel. Het publiek kan zelf ook meedoen, want wie krijgt het snelst de nieuwste truck van Supertank een aantal meters in beweging?

Kennis maken met André Wijbenga?

André Wijbenga doet al drie jaar mee aan ´Sterkste Man´-wedstrijden. Daar kun je niet zo maar aan deelnemen, je moet er wel wat voor kunnen. Waar komt die belangstelling vandaan? ´Mijn familie heeft niet echt iets met sport. Maar mijn neef wel en daar keek ik altijd naar op´, vertelt André Wijbenga.

Met zijn schoonvader is de Drontenaar aan krachtsport gaan doen. Zo groeide zijn interesse voor de ´Sterkste Man´. Nu neemt hij zelf deel aan de wedstrijden ´omdat het gewoon super gaaf is om te doen´. Hij wint ook, zoals vorige maand in Giethoorn.

Grote mannen?

Om de sterkste te kunnen worden, traint André nu zo'n 2 tot 3 keer in de week. Volgens hem moet je hiervoor veel doorzettingsvermogen hebben en soms wat vrije avonden opgeven. De sportvrienden die meedoen met André, kent hij van de gespecialiseerde sportschool Pure Power Gym in Meppel.

Daar komen de grote mannen trainen om met de meest onmogelijke gewichten, attributen te slepen, gooien en tillen. Hij komt ze ook op elke wedstrijd tegen.

Kijkspektakel om mee te doen

?André Wijbenga heeft het initiatief genomen om een demonstratiewedstrijd ?Sterkste Man van Dronten' te geven tijdens de Meerpaaldagen. Hij vindt dat er soms te makkelijk over deze sport wordt gedacht en wil graag laten zien wat het inhoudt.

?Ik hoop dat het publiek het net zo'n groot spektakel vindt als ik. De bezoekers mogen zelf ook een aantal onderdelen ervaren.'

Meer in de arena

?Er is meer te doen in de KampioenArena. Zo houdt King Autoservice ondertussen een wedstrijd wie het snelste autobanden kan wisselen. De snelste bandenwisselaar wint een grote beurt voor de auto. ING zet een voetbaldoel neer en is benieuwd wie de kampioen doelschieten is. Een andere eyecatcher is de negen meter hoge Spidertoren.''




Zie het dossier 'Meerpaaldagen' van DeDrontenaar.nl.