AZC merkt niets van festival terwijl camping trilt op z'n grondvesten

Cultuur

DRONTEN - Camping/jachthaven Roggebotsluis vreest geluidsoverlast van een hardcore-festival op het nabijgelegen van buitenterrein Music Club Kampen op 22 augustus. Het asielzoekerscentrum Dronten ligt er vlakbij, maar daar zijn nog nooit klachten vernomen over de club.

Weekblad De Brug in Kampen maakt melding van onenigheid tussen directeur Klaas Bruins Slot van camping/jachthaven Roggebotsluis en eigenaar Danny Schaper van Music Club Kampen over vermeende geluidsoverlast (lees hier).

Trillen op grondvesten

Bruins Slot zegt tegen De Brug dat er in mei na een buitenfestival veertig klachten bij hem zijn binnengekomen van gasten: ,,De camping staat te trillen op z'n grondvesten.''

Voor volgende week zaterdag staat er een nieuw festival op de agenda. De gemeente Kampen laat De Brug weten het voornemen te hebben om een vergunning te verlenen.

Nooit klachten bij AZC

Aan de andere kant van de dijk wonen honderden asielzoekers in het AZC Dronten. Adjunct-manager Marc de Vries vertelt nog nooit klachten van bewoners of personeel te hebben gehoord over geluidsoverlast door Music Club Kampen.

Hoe kan het dat Roggebotsluis wel klaagt en het AZC niet? Marc de Vries kan slechts gissen: ,,Ik weet het niet. Misschien komt het doordat de evenementen in het weekeinde zijn en wij dan minder personeel aan het werk hebben. Misschien staat de wind net de andere kant op. Misschien komt het door de bomen rond het AZC. Misschien hebben onze bewoners wat meer begrip en denken ze: ach... een feestje, het zal straks wel afgelopen zijn.''