Afbeelding

Update | Politie bevestigt paardenmishandeling bij Dronten

112

DRONTEN - Bij een manege aan de Roggebotweg zijn in de periode tussen vrijdag en zondagmiddag twee paarden vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling, zo bevestigt de politie.

Op maandagmorgen meldde de eigenaar aan de politie dat bij twee merries letsel was ontdekt. De dierenarts en de forensische opsporing kwamen ter plaatse en deden onderzoek.

De arts constateerde dat de verwondingen vermoedelijk opzettelijk waren toegebracht door menselijk handelen. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling.

Landelijke coördinatie

,,Wij nemen de paardenmishandelingen zeer serieus en hanteren een gecoördineerde landelijke aanpak'', aldus de politie, ,,Behalve in Midden-Nederland speelt dit probleem in nog vijf politie-eenheden.''

,,Ook al heeft de politie tot nu toe geen verdachten kunnen aanhouden, er is wel veel kennis en kunde verkregen. Dit kan eraan bijdragen om meldingen en incidenten van paardenmishandeling concreet te krijgen en ? daar waar sprake is van een daadwerkelijke mishandeling ? tot het oppakken van dader(s).''

Gevraagd naar een verband met de zaken in bijvoorbeeld Emmeloord en Nagele meldt de politie desgevraagd dat het niet uitgesloten is dat er meerdere, verschillende daders zijn.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden