Gemeente helpt bij voorkomen van identiteitsfraude
Gemeente helpt bij voorkomen van identiteitsfraude brugmedia.nl

Gemeente helpt bij voorkomen van identiteitsfraude

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten helpt haar inwoners bij het bestrijden van identiteitsfraude. Tegelijk met een paspoort levert de gemeente een zogenaamde 'ID cover'. Hiermee worden bij het maken van een kopie de chip, pasfoto en een aantal privƩgegevens afgeschermd.

,,Vraagt iemand om een kopie van uw identiteitsbewijs? Geef uw identiteitsbewijs dan niet zomaar af'', waarschuwt de gemeente, ,,Alleen de overheid, banken, werkgevers, notarissen en casino's hebben recht op een volledige kopie.''

Fraude is erg makkelijk

,,Met gegevens op uw identiteitsbewijs als uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) is het voor criminelen erg makkelijk om bijvoorbeeld een lening aan te vragen of een telefoonabonnement af te sluiten'', weet de gemeente.

Behalve de ID cover is ook de KopieID app een handig hulpmiddel: ,,Met deze app voor uw smartphone zorgt u voor een veilige kopie van uw identiteitsbewijs.'' De app is uitgegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en kan worden gedownload in de app store.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden