©maartenheijenk.nl

De Grote Redeplein Enquête | Weinig enthousiasme over podium

Cultuur

DRONTEN - De deelnemers aan De Grote Redeplein Enquête kunnen weinig enthousiasme opbrengen voor het plan van een podium op het Redeplein.

,,Bouw middenop het plein een groot podium: een verhoging met een zitrand'', zo luidt één van de stellingen uit de enquête. De meeste geënquêteerden klikken 'oneens' aan, gevolgd door respectievelijk 'neutraal' en 'helemaal oneens'. Slechts weinig lezers van DeDrontenaar.nl kiezen voor 'eens' en nog veel minder voor 'helemaal eens'.

Voor de duidelijkheid: De Grote Redeplein Enquête loopt door tot 17 augustus. De hier gepresenteerde resultaten zijn dan ook slechts tussenstanden.

Duurste plan

Met hun voorlopige voorkeur keren de Drontenaren zich duidelijk tegen het derde en meest dure plan van BDP Khandekar. Dit ontwerpbureau heeft in opdracht van de gemeente drie modellen voor het Redeplein uitgewerkt.

Over het model 'podium' schrijft BDP Khandekar: ,,De ruimte tussen de winkelstraten Het Ruim en De Reling wordt verhoogd aangelegd, waardoor de evenementen op een podium komen te staan. Het hoogteverschil zal tussen de 40 cm en 70 cm liggen, zodat de rand ook als zitrand kan worden gebruikt.''

Twee pleinen

,,Door het hoogteverschil ontstaan er intieme pleintjes voor het Gemeentehuis en voor De Meerpaal en worden de terrassen aan de noordkant van het plein op een vanzelfsprekende wijze beschut. De pleinen bij het Gemeentehuis en Meerpaal krijgen elk een eigen vormgeving. Zo wordt het plein voor het Gemeentehuis groen ingericht en blijft het plein voor De Meerpaal open. De trap van het podium werkt hier als tribune.''

,,Op de overgang van het podium naar De Meerpaal wordt een groot waterelement geplaatst met bedriegertjes die samen het woord DRONTEN vormen'', zo besluit BDP Khandekar. Het ontwerpbureau heeft uitgerekend dat dit model ruim 1,1 miljoen euro kost.

De Grote Redeplein Enquête

- Praat mee over de toekomst van het plein!
- 26 vragen en stellingen over het Redeplein.
- Beantwoord de vragen en klik daaarna op 'Verzenden'.
- De resultaten worden anoniem verwerkt.
- Maximaal 1 inzending per ip-adres.
- Inzenden vóór 17 augustus 2015.
- Ga naar de enquête en klik op 'next'.

Klik hier om naar De Grote Redeplein Enquête te gaan.

Hebt u ideeën over de toekomst van het Redeplein? Behalve het invullen van de enquête mag u ons ook een e-mail sturen met uw plannen, foto's, tekeningen, etcetera: redactie@dedrontenaar.nl. E-mails kunnen worden gebruikt voor publicatie in DeDrontenaar.nl.




Zie ook het dossier van De Grote Redeplein Enquête.