Het centrale plein in Emmeloord is vooral een parkeerterrein.
Het centrale plein in Emmeloord is vooral een parkeerterrein. ©maartenheijenk.nl

De Grote Redeplein Enquête | Beslist geen verkeer op plein

Algemeen

DRONTEN - Chiel Hendriksen heeft onlangs tegenover de gemeenteraad gepleit voor verkeer op het Redeplein. Hij vindt geen gehoor bij de deelnemers aan De Grote Redeplein Enquête. Zij zijn in overgrote meerderheid tegen meer verkeer.

Hendriksen is bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren Beheer Rede Passage. De ondernemer ziet niets in nieuwe betegeling, een boompje of verhoging hier en daar, een muziektent of een fontein.

,,Het leeghouden van het plein is heilig verklaard, daar wordt krampachtig aan vastgehouden. Maar een hart klopt omdat er bloed doorheen stroomt en dat geldt ook voor het plein: er moet doorstroming van verkeer zijn. Dat hoeft helemaal niet veel te zijn, maar iets meer verkeers- en parkeermogelijkheden geven leven op het plein.''

Een levendig plein

Met het oog daarop heeft DeDrontenaar.nl de lezers de volgende stelling voorgelegd: ,,Het wordt alleen levendig als er weer verkeer over het plein rijdt.'' Een overgrote meerderheid geeft 'laat de verkeerssituatie zoals het nu is' aangeklikt of 'absoluut geen auto's op en rond het plein'.

Slechts een enkeling klikte op 'beperkt autoverkeer op het plein'. En nog veel minder mensen op 'volop autoverkeer op het plein'.

Voor de duidelijkheid: De Grote Redeplein Enquête loopt door tot 17 augustus. De hier gepresenteerde resultaten zijn dan ook slechts tussenstanden.

De Grote Redeplein Enquête

- Praat mee over de toekomst van het plein!
- 26 vragen en stellingen over het Redeplein.
- Beantwoord de vragen en klik daaarna op 'Verzenden'.
- De resultaten worden anoniem verwerkt.
- Maximaal 1 inzending per ip-adres.
- Inzenden vóór 17 augustus 2015.
- Ga naar de enquête en klik op 'next'.

Klik hier om naar De Grote Redeplein Enquête te gaan.

Hebt u ideeën over de toekomst van het Redeplein? Behalve het invullen van de enquête mag u ons ook een e-mail sturen met uw plannen, foto's, tekeningen, etcetera: redactie@dedrontenaar.nl. E-mails kunnen worden gebruikt voor publicatie in DeDrontenaar.nl.



Zie ook het dossier van De Grote Redeplein Enquête.