Afbeelding

Martijn van der Stege uitgenodigd voor Nederlands dodgeballteam

Sport

SWIFTERBANT - Naar aanleiding van zijn prestaties tijdens de dodgeballmiddag in Swifterbant, is Martijn van der Stege uitgenodigd voor een test bij het Nederlands dodgeballteam. Dodgeball is een moderne vorm van het welbekende trefbal.

Het Nederlands team is gevormd naar aanleiding van het jaarlijks succesvolle dodgeballtoernooi op het Almere College in Dronten. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens onder andere het EK dodgeball, eind augustus in Noord-Ierland. De trainingen van Oranje vinden plaats op de maandag en woensdag aan de Lijzijde in Dronten.

Dinsdagmiddag

Dinsdag was er een dodgeballmiddag in Swifterbant. Het was een vakantie-activiteit van Sport in Dronten in samenwerking met de DodgeBall Federatie Nederland.

Door de jongeren werd er fanatiek gespeeld, gesmeten en gegooid op het veld bij de Greente. Het veld was dankzij Dorpsbelangen Swifterbant omheind door dranghekken.

Dodgeball Federatie

Met evenementen/activiteiten als in Swifterbant en het Almere College hopen de buurtsportcoaches en oprichter Robin van den Bergh van Dodgeball Federatie Nederland dat het draagvlak groter wordt voor een groter succes van deze sport in Nederland.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden