Meerpaaldagen plannen geen herdenking dodelijke steekpartij
Meerpaaldagen plannen geen herdenking dodelijke steekpartij brugmedia.nl

Meerpaaldagen plannen geen herdenking dodelijke steekpartij

Algemeen

DRONTEN - De organisatie van de Meerpaaldagen heeft nog geen herdenking gepland voor de dodelijke steekpartij, die vorig jaar ten tijde van het evenement plaatsvond. ,,Of er een speciaal moment komt en op welke wijze, dat is aan de familie'', meldt de organiserende stichting ProDronten.

Op 9 augustus vorig jaar ontstond er in Dronten een gevecht tussen twee groepen jongens. Daarbij kwam de 17-jarige Akif Korkmaz om het leven.? De rechtbank heeft in mei een 20-jarige man uit Lelystad aangewezen als hoofddader en veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

Herdenking

Op de sociale media wordt de laatste tijd gevraagd naar een herdenking tijdens de Meerpaaldagen van 2015. Als mogelijkheden worden een monument of een minuut stilte genoemd.

Hoe gaat de organisatie van de Meerpaaldagen om met de herdenking van het steekincident van vorig jaar? ,,Ook wij betreuren wat er vorig jaar op 9 augustus elders plaatsvond. Net als vele anderen'', antwoordt ProDronten.

,,Iedereen kan dit op zijn eigen wijze op deze dag herdenken. Of er op deze dag een speciaal moment komt en op welke wijze, dat is aan de familie.''